Publicaties

Treinen ontwerpen bij de Nederlandse Spoorwegen 1970 – 2015

Een miljoen Nederlanders stapt er elke dag in, zonder erover na te denken. De trein is echter niet alleen een wonder van techniek, maar ook van design, al lag dat een halve eeuw geleden wel anders. Tussen de comfortabele, geklimatiseerde, van wifi voorziene treinen van tegenwoordig en de sobere, technisch georiënteerde interieurs van toen ligt een wereld van verschil.

Lees meer

Nieuwe wegwijzers voor Utrecht Centrum

Na een ingrijpende verbouwing die ruim 20 jaar heeft geduurd is het gebied rond station Utrecht Centraal inmiddels nagenoeg klaar. Om voetgangers te helpen de juiste route te kiezen van of naar het station heeft FromAtoB in opdracht van gemeente Utrecht een stationswijzer ontworpen, die op ruim 30 locaties in het stationsgebied wordt geplaatst.

Lees meer

Hufterproof of duurzaam?

Duurzame mobiliteit is volop in ontwikkeling. Maar hoe duurzaam is het eigenlijk om allerlei voorzieningen op straat ‘hufterproof’ te moeten maken? Een column in BIIND magazine van Michiel Meurs.

Lees meer

De menselijke maat van Hubs

Er liggen nog veel kansen om de beleving van hubs te verbeteren, en meerwaarde te bieden voor de reizigers. Naast horeca faciliteiten kan er gezorgd worden voor de mensen die op de fiets naar de hub komen, door goede en veilige stalling, oplaadpunten en evt. reparatiemogelijkheden aan te bieden. Een column in het nummer van BIIND magazine over hubs.

Lees meer

De mentale kant van bereikbaarheid

Als we het hebben over bereikbaarheid gaat het meestal over de fysieke bereikbaarheid: is het mogelijk om bij een bepaalde bestemming te komen? In deze column vraagt Michiel Meurs zich af hoe het zit met de mentale kant van bereikbaarheid. 

Lees meer

Hoe design bijdroeg aan R-net-succes

Ruim tien jaar geleden werd de basis gelegd voor de productformule R-net. Tot 2028 sluiten steeds meer metro’s, trams en treinen aan op dit Randstadnet. Michiel Meurs, mede-eigenaar van ontwerpbureau FromAtoB Public Design, verzorgde met zijn team het design. 

Lees meer

Wayfinding Tramplein Purmerend

De renovatie van busstation Tramplein in Purmerend is afgerond. De oplevering van het nieuwe tankstation betekende de voltooiing van het project van Next Architects. Tevens werden de laatste wayfinding-elementen geplaatst. De wayfinding is ontworpen door FromAtoB Public Design. 

Lees meer

GIO voor Knooppunt Informatie Panelen

Tijdens de Dutch Design Week 2015 vond de uitreiking van de ‘Goed Industrieel Ontwerp Award’ plaats. De knooppunt informatie panelen, een project van Flowresulting , Paul Janssen Imagineering en FromAtoB Public Design, hebben een GIO Award gekregen.

Lees meer