Uithoflijn artist imperssion halte

Uithoflijn advies

De nieuwe tramlijn die Utrecht verbindt

Studie door
FromAtoB

Diensten
Advies
Visualisaties

Evaluatie Uithoflijn haltes

In Utrecht wordt hard gewerkt aan de Uithoflijn, de nieuwe tramlijn die het centrum verbindt met de universiteit, hogeschool, ziekenhuizen en bedrijven in de Uithof. Nog voor de ingebruikname heeft FromAtoB in opdracht van provincie Utrecht onderzocht of de inrichting van de haltes van de Uithoflijn voldoet, en hoe deze te verbeteren is.

Schouw

Samen met Mijksenaar heeft  FromAtoB vlak voor de oplevering van de Uithoflijn een schouw uitgevoerd om alle UHL haltes te analyseren. Er is voor gekozen om bij de schouw van de uithoflijn deelnemers te betrekken van verschillende stakeholders. Waaronder de provincie, gemeente, universiteit en vervoerder. Bij deze schouw werden de haltes van de Uithoflijn bekeken en beoordeeld vanuit het standpunt van de reiziger. Daarbij zijn ook de perspectieven van reizigers met bijvoorbeeld een rolstoel, blinden en slechtzienden meegenomen

Advies

We hebben naar aanleiding van de bevindingen van de schouw geadviseerd om de Uithoflijn haltes op een aantal aspecten te verbeteren. Verbeteringen die volgens ons advies gewenst zijn hebben betrekking op markering en bewegwijzering, toegankelijkheid, informatievoorziening, beschutting, comfort en herkenbaarheid.

Uithoflijn artist impression halte
Uithoflijn schouw Vaartsche rijn
Uithoflijn rapport advies FromAtoB

Wil je weten of wij ook wat voor jou kunnen betekenen?