Render_droogloop_new

Droogloop

Vernieuwing kruispunt Schiphol-Zuid

Opdrachtgever
Stadsregio Amsterdam

Diensten
Visualisaties
Product ontwerp

Busknooppunt

Na opening van de nieuwe provinciale weg N201 rijdt er minder verkeer over de Fokkerweg en de Kruisweg, waardoor er ruimte is voor een busknooppunt. Bij vernieuwing van het kruispunt bij Schiphol Zuid zijn er bushaltes geplaatst voor het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) zodat de bussen een snellere route kunnen rijden met een hogere frequentie.

3D visualisaties en ontwerp

Voor het overleg met omwonenden en bedrijven rond de aan te leggen R-net bushaltes bij Schiphol Zuid maakten we 3D visualisaties van de nieuwe situatie. Voor de inrichting van het knooppunt hebben we een droogloop en windschermen over de busbaan ontworpen. Ook hebben we advies gegeven over de inrichting van de bushaltes en de te plaatsen fietsenstallingen.

Overkapping

Bij het knooppunt komen veel reizigers die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan bij Schiphol Rijk. Om de reizigers zo comfortabel en veilig mogelijk met het openbaar vervoer te laten reizen hebben we een ontwerp gemaakt voor een droogloop waardoor reizigers beschermd worden tegen wind en regen.

Op de glazen schermen van de droogloop staat de naam Schiphol-Zuid. Dit maakt het knooppunt beter zichtbaar en herkenbaar.

De droogloop heeft een gespannen textieldak, dat refereert aan een antieke vliegtuigvleugel, en een glazen windscherm dat aansluit bij de perroninrichting op de R-net haltes aan de Fokkerweg en de Kruisweg.

Render_droogloop_bovenaanzicht
Schiphol-zuid_regen alternatief
Render_droogloop_droog