Schiphol zuid kruispunt render droogloop

Droogloop

Vernieuwing kruispunt Schiphol-Zuid

Opdrachtgever
Stadsregio Amsterdam

Diensten
Visualisaties
Product ontwerp

Busknooppunt

Na opening van de nieuwe provinciale weg N201 rijdt er minder verkeer over de Fokkerweg en de Kruisweg, waardoor er ruimte is voor een busknooppunt. Bij vernieuwing van het kruispunt bij Schiphol Zuid worden er bushaltes geplaatst voor het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV).
Zodat in de toekomst de bussen een snellere route kunnen rijden met een hogere frequentie.

3D Visualisaties

Voor het overleg met omwonenden en bedrijven rond de aan te leggen R-net bushaltes bij Schiphol Zuid maakten we 3D visualisaties van de nieuwe situatie. Voor de inrichting van het knooppunt hebben we een droogloop en een poort over de busbaan ontworpen. Ook hebben we advies gegeven over de inrichting van de bushaltes en de te plaatsen fietsenstallingen.

Overkapping

Bij het knooppunt komen veel reizigers die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan bij Schiphol Rijk. Om de reizigers zo comfortabel en veilig mogelijk met het openbaar vervoer te laten reizen hebben we een ontwerp gemaakt voor een droogloop waardoor reizigers beschermd worden tegen wind en regen.

Op de glazen schermen van de droogloop staan de letters ‘Schiphol-Zuid’. Samen met de poorten maakt dit het knooppunt beter zichtbaar en herkenbaar.

De poort over de busbaan is voorzien van zonnecellen. De zonnecellen zijn gelamineerd tussen het gelaagde glas.
De poort en de droogloop op het knooppunt sluiten aan bij de inrichting van de R-Net haltes op de Fokkerweg en de Kruisweg.

Schiphol zuid 3D visualisatie
Overkapping droogloop met PV panelen render
Droogloop Fokkerweg 3D visualisatie