Schiphol busnet

Connecting Amsterdam airport

Opdrachtgever
VRA, Luchthaven Schiphol

Diensten
Productformule
Visual identity
Grafisch ontwerp

Huisstijl

Vanaf april 2018 rijden rond Luchthaven Schiphol 50 elektrische bussen in een opvallende Schiphol stijl.
Het Schiphol Sternet is opgevolgd door het nieuwe Schiphol busnet. Dit netwerk van lijnen is nog meer dan Sternet geconcentreerd op het grondgebied van Luchthaven Schiphol zelf. Het Schiphol busnet maakt voor bezoekers en Schiphol- werkers zichtbaar deel uit van de luchthaven.

FromAtoB ontwikkelde een productformule die aansluit op de branding van Luchthaven Schiphol die is ontwikkeld door bureau Eden Spiekermann.

Schiphol busnet

De merknaam voor alle onderdelen van de luchthaven wordt eenvoudig ‘Schiphol’; dit geldt ook voor het busnet. Zo wordt verder gebouwd aan één ijzersterk merk dat gekoppeld is aan alle facetten van reizen, werken en verblijven op Luchthaven Schiphol.

Ontwerp elektrische bussen

Het ontwerp van busexterieur en –interieur voor de elektrische bussen werd door ons verzorgd in opdracht van VRA en Luchthaven Schiphol. Op het busexterieur worden de kleuren uit een zonsondergang gebruikt, met een verloop in de horizontale richting. Op de gekleurde vlakken staan de teksten ‘Hello’, ‘Ciao’ en ‘Goodbye’ als vriendelijke begroeting van internationale reizigers. Het vervoerderslogo, logo’s voor elektrisch voertuig en de pictogrammen voor het instapregime complementeren het exterieur.

Het interieur van de elektrische bussen is uitgevoerd met lichte en frisse kleuren. Het plafond is wit, de zijwanden lichtgrijs. De stoelen zijn bekleed met een stof in de kleuren van het bus- exterieur: lichtblauwe, roze en lichtgrijze stippen op een donkerblauwe ondergrond.

Naast het materieel is ook alle reisinformatie door ons ontworpen. Alle onderdelen van het Schiphol busnet hebben een identiteit die het hoogwaardig karakter van het vervoersysteem versterkt. Alle uitingen van Schiphol busnet zijn herkenbaar aan de kleur Schipholblauw, het Schiphol logo en de tagline ‘connecting Amsterdam Airport’.

Schiphol bus Citea - Illustratie huisstijl
Schiphol bus - stoelbekleding stalen
Schiphol busstoel bekleding met patroon