R-Net bushalte

R-Net halte inrichting

Een hoogwaardige merkidentiteit

Opdrachtgever
Provincie Noord-Holland

Diensten
Branding
Product ontwerp

Halte

Om het wachten voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken heeft FromAtoB hoogwaardige haltes ontworpen voor vervoernetwerk R-net. De hoogwaardige haltes zijn heel zichtbare onderdelen van het netwerk. Reizigers beginnen of eindigen hun reis hier en hebben behoefte aan comfort, informatie en veiligheid. De herkenbaarheid van de halte is belangrijk: R-net lijnen worden in veel gevallen als vervanger van bestaande (bus-) lijnen gepland, terwijl R-net niet bij alle haltes van de oorspronkelijke lijn stopt. Reizigers moeten dus goed kunnen zien of een halte deel uitmaakt van het netwerk.

Naast de  R-net halte hebben we ook de volledige productformule, huisstijlhandboek en overig R-net materieel ontwikkeld. Het uitgangspunt is dat gedurende de hele reis van de reiziger een zelfde beeld van het R-net netwerk zichtbaar is. Van het plannen vooraf, het vinden van de halte, het wachten, het reizen zelf en het bereiken van de eindbestemming. 

Toegankelijk

De haltes van R-net worden allemaal toegankelijk gemaakt voor de reizigers. Door gelijkvloerse toegang, vrije looplijnen met geleiding voor blinden en slechtzienden, actuele reisinformatie en comfortabele wachtruimte. 

De R-net abri is modulair waardoor veel afmetingen mogelijk zijn. De diepste versie heeft een gedeeltelijk gesloten glazen voorwand voor betere beschutting. Alle abri’s zijn onder andere voorzien van goede, energiezuinige verlichting. Daarnaast zijn alle versies voorzien van comfortabele banken en leunsteunen en een doorgelicht informatiepaneel. Bovenop de abri staat een rode hanenkam die van grote afstand al te zien is en de merkidentiteit van
R-net benadrukt.

Overige perroninrichting

Voor de R-net haltes is een complete serie perronmeubilair ontworpen, met hekwerken, afvalbakken, banken en leunsteunen. Voor het fietsparkeren ontwikkelden we een fietsoverkapping en een fietsenrek.

Award

De hoogwaardige halte heeft nationale en internationele erkenning gekregen in de vorm van de GIO special award for design excellence, de iF-award en de Red Dot honorable mention.

Perronmeubilair

In aansluiting op de R-net abri hebben we perronmeubilair ontworpen: een hek, leunsteun en bank, een afvalbak en een reclamedisplay. Hiermee kan een perron volledig worden ingericht.
Ook bij het ontwerp van het perronmeubilair dient te passen bij de R-net uitstraling. Herkenbaar, aantrekkelijk en solide.

Het hek is zo uitgevoerd dat er niet makkelijk fietssloten aan vastgemaakt kunnen worden. In het hek kunnen leunsteunen en banken gehangen worden. Er zijn speciale oplossingen voor hekken langs hellingbanen voor mindervalide.

De afvalbak en bank kunnen ook vrijstaand worden geplaatst zonder hek. De afvalbak is eenvoudig te openen en kan zowel worden uitgevoerd met zakhouder of binnenbak.
Alle perronmeubilair wordt geplaatst op poeren onder maaiveld. De bestrating van de omgeving wordt hier overheen gelegd.

De R-net abri, fietsenstalling en het perronmeubilair zijn opgebouwd uit materialen en onderdelen die goed te onderhouden en schoon te houden zijn, of die makkelijk vervangen kunnen worden. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig en robuust, zodat ze zonder problemen geschikt zijn voor gebruik in de openbare buitenruimte.