R-Net huisstijl handboek

R-Net huisstijl

Een hoogwaardige merkidentiteit

Opdrachtgever
Provincie Noord-Holland
OV-bureau Randstad

Diensten
Branding
Product ontwerp
Grafisch ontwerp

R-Net

R-net is het hoogwaardige openbaar vervoernetwerk voor de Randstad. R-net is een betrouwbaar, herkenbaar en samenhangend netwerk. Het verbindt openbaar vervoerlijnen met elkaar en met ander vervoer (fiets, auto) door middel van knooppunten. Door middel van knooppunten worden openbaar vervoerlijnen met elkaar verbonden en met ander vervoer (fiets, auto).

FromAtoB ontwikkelde een hoogwaardige merkidentiteit die zichtbaar is in de hele ‘reis van de reiziger’. Van informatie thuis en onderweg, dynamische reisinformatie tot aan de halte- inrichting en perronmeubilair. 

Handboek

We hebben de complete productformule, van kernwaarden tot richtlijnen en definities van 2D uitingen en 3D producten, vastgelegd in dit huisstijl handboek. De eerste editie verscheen in 2011, de volgende in 2013 en 2015. Voor R-net toepassingen zijn de kleuren rood en donkergrijs de basis.

R-Net bus zijkant met logo

Huisstijl R-net

De stippen in het logo kunnen gezien worden als woon- en werkkernen die met elkaar worden verbonden door de lijnen van het netwerk. In aanvulling op het logo hebben we ook illustratieve elementen ontworpen. Deze kunnen toegepast worden op objecten en in drukwerk.

Deze illustratieve elementen bestaan uit een stippen patroon en lijnennet patroon.

Het Stippenpatroon is gebaseerd op het R-net logo. Het bestaat uit de stippen die bepalend zijn voor de letters van het logo.

Het lijnennetpatroon is een vereenvoudigde weergave van een lijnennetkaart. Met horizontale, verticale en diagonale lijnen voor de verbindingen en stippen als knooppunten. Het patroon wordt onder andere toegepast in de bestickering op het exterieur van de voertuigen, in drukwerk en op glazen scheidingswanden in het interieur van de voertuigen.