Een selectie van onze projecten.

Abri sedum

Een transparante abri

Onze opdrachtgever Global Media & Entertainment, één van de belangrijkste exploitanten van reclame in de openbare ruimte in Nederland, vroeg ons een nieuw abri-concept te ontwikkelen, een transparante abri. We ontwikkelden een lijn abri’s met zo min mogelijk staanders.

trein interieur_1e klasse

AtoB seat

In vervolg op onze studie naar duurzamer OV-materieel hebben we een concept ontwikkeld voor een bijzonder duurzame treinstoel, de AtoB seat. Basis van de stoel is een comfortabel zittende stoelschaal uit één stuk, geperst uit hout.

Duurzame abri Amersfoort

Duurzame abri

Samen met VDL Metaal ontwikkelden we een nieuw, duurzaam abri-concept. Met dit concept heeft OFN de aanbesteding voor nieuwe abri’s voor gemeente Amersfoort gewonnen. Inmiddels zijn alle 136 abri’s in Amersfoort geplaatst.

Elektrische bestelbus David Spiro

Elektrische bestelbus

Als afstudeerproject voor de Saxion Hogeschool heeft David Spiro bij ons gewerkt aan een re-design van een elektrische bestelbus, zoals die b.v. door Picnic als boodschappen bezorgbus wordt gebruikt.

Reis met je hart beeldmerk

Reis met je hart

Onze visie op Het Nieuwe Reizen: ‘Reis met je hart’ geeft een positief signaal dat oproept tot verantwoord gedrag. Reizigers in het openbaar vervoer moeten opletten, afstand houden en rekening houden met elkaar.

Render wayfinding station Utrecht

Wayfinding Utrecht

Om het stationsgebied nog prettiger en veiliger te maken hebben wij in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht bewegwijzering ontwikkeld voor het stationsgebied en de binnenstad.

Autonome bus

Autonome OV bus

In het Interreg I-AT project is gewerkt aan de ontwikkeling van autonoom transport. Wij zijn als designer betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe zelfrijdende bus.

UMS logo

UMS huisstijl

FromAtoB ontwikkelde de huisstijl voor Urban Mobility Systems, met een onderscheidend logo en presentatiemateriaal. Voor Urban Mobility Systems hebben wij een merkidentiteit gemaakt die de hands-on mentaliteit onderstreept.

Droogloop

Droogloop Schiphol-Zuid

Om de reizigers zo comfortabel en veilig mogelijk met het openbaar te laten reizen hebben we een ontwerp gemaakt voor een droogloop waar reizigers beschermd worden tegen wind en regen. De droogloop wordt geplaatst op een kruispunt bij Schiphol-Zuid.

Uithoflijn schouw Vaartsche rijn

Uithoflijn advies

FromAtoB heeft in opdracht van de provincie Utrecht onderzocht of de inrichting van de haltes van de Uithoflijn voldoet, en hoe deze te verbeteren is.

R-Net fietsenstalling achteraanzicht PV panelen

R-Net Fietsenstalling

Voor- en natransport bij het reizen met het openbaar vervoer zijn een belangrijk onderdeel. Om het aantrekkelijk en makkelijk te maken om van het R-net gebruik te maken zijn goede fietsparkeervoorzieningen ontwikkeld.

R-Net bus instappen

R-Net materieel

FromAtoB heeft voor de voertuigen de grafische vormgeving van het exterieur ontworpen. R-net bus-, tram-, metro- en treinmaterieel is goed herkenbaar door de toepassing van de R-net kleuren en logo’s.

R-Net huisstijl handboek

R-Net huisstijl

R-net is het hoogwaardige openbaar vervoernetwerk voor de Randstad. We hebben een hoogwaardige merkidentiteit ontwikkeld. De complete productformule is door ons vastgelegd in een huisstijl handboek.

R-Net halte dak zonnepaneel

R-Net halte inrichting

Om het wachten voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken hebben we hoogwaardige haltes en perronmeubilair ontworpen voor vervoernetwerk R-net.

Schiphol busnet

Vanaf april 2018 rijden rond Luchthaven Schiphol 50 elektrische bussen in een opvallende Schiphol stijl.
Het ontwerp van busexterieur en -interieur werd door ons verzorgd.

Mission en Wepod autonome voertuigen

WEpod en Mission

Provincie Gelderland is eigenaar van de WEpods en Mission; autonome voertuigen. We hebben een ontwerp gemaakt voor de bestickering voor beide voertuigen.

CROW richtlijn

In opdracht van CROW-NDOV hebben we een richtlijn ontwikkeld voor het plaatsen van DRIS-displays voor bushaltes en busstations.

Duurzame trein

Op eigen initiatief heeft FromAtoB een onderzoek gedaan hoe treinen voor openbaar vervoer nog duurzamer gemaakt kunnen worden. In de studie presenteren we scenario’s voor 2030 en 2045.

NS interieur concept blauw

NS ICNG

Voor het nieuwe Intercity-materieel van NS is door 4 treinenbouwers getenderd. In opdracht van één van hen hebben we het bestaande ontwerp van exterieur en interieur geoptimaliseerd en beter passend bij de Nederlandse spoorwegen.

visualisatie duurzame ov bus van de toekomst - 5 jaar

Duurzaam OV

In deze studie worden concepten gepresenteerd voor OV materieel van de toekomst. Gebaseerd op het uitgangspunt dat ook OV materieel duurzamer kan worden.

I-Kubus

Provincie Noord-Holland en Stadsregio Amsterdam plaatsen op meer dan 50 OV knooppunten informatieve kaarten. Om de zichtbaarheid hiervan te vergroten ontwikkelden we een kubus met het informatie-pictogram.